Szálláshely címe: Season vendégház 8360 Keszthely, Goldmark Károly utca 6.

házirend

Házirend részletes tájékoztató itt érhető el (.pdf)                               Házirend egyszerűsített kivonat(.pdf)

A SEASON VENDÉGHÁZ HÁZIRENDJE
Érvényes: 2023.01.01-től visszavonásig!

Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Kedves Vendégeink!

Mi azon fáradozunk, hogy ÖNÖK pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, haladéktalanul forduljanak a szállásadóhoz.

A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének. Minden hozzánk érkező vendégünkről jóhiszeműen feltételezzük, hogy rendelkezik olyan szálláshely használati kultúrával, hogy minden az elvártaknak lehető legmegfelelőbb legyen.

Ennek érdekében kérjük, hogy finoman viszonyuljanak a bútorokhoz, berendezési tárgyakhoz.
Fokozattan ügyeljenek az ajtók és ablakok távozáskor történő – vagy rossz idő esetén – azok megfelelő zárására, illetve egymás személyi és vagyoni védelmére egyaránt!

A szállás igénybevételével (elfoglalásával) magától értetődik, hogy a Vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat! Annak rendelkezéseit és szabályait betartja és betartatja.

 1. Bejelentkezés / Kijelentkezés / Lemondás:

A szálláshely az érkezés napján 14.00 órától az elutazás napján délelőtt 10.00 óráig áll rendelkezésre.

Külön díjazás esetében lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalásához, illetve a távozás napján tovább maradáshoz. Mindkét esetben előzetes egyeztetésre van szükség.

Ha a vendég nem az érkezési időtartományban (14:00 -19:00 óra között) érkezik meg a szálláshelyre, és ezt nem jelzi időben a szállásadó részére, úgy a szállásadó az érkezési napon érvényes szállásdíj 10%-át, de legfeljebb 10.000Ft összegű felárat számít fel késedelmes érkezés miatti rendelkezésre állásra.

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett és bejelentkezett létszámban vehetik igénybe a Vendégek melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül is ellenőrizhet.

A bejelentkezéskor köteles olvashatóan kitölteni a regisztrációs űrlapot melynek adatait a szállásadó és/vagy megbízott  munkatársa az okmányok alapján egyezteti.

A Vendégeink látogatót csak és kizárólag a szállásadó tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

Kijelentkezéskor a vendég a szálláshely kulcsait a tulajdonosnak vagy az általa megbízott képviselőjének köteles átadni, aki személyesen jelen van és biztosítja a szállás (lakóegység) átvételét, ellenőrizheti annak állapotát, ha mindent rendben talált, biztosítja a kijutást a szálláshelyről, valamint az udvarról /parkolóból  is.

Lemondás:

 • Érkezési napot megelőző 7 napig a szállás lemondása nem von maga után díjat.
 • A lefoglalt időpont idő előtti elutazása esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.
 • Ha az érkezést megelőzően legalább 24 órával nem jelzi a létszámváltozást, úgy a visszaigazolt létszámmal szereplő foglalást vesszük alapul.

 

 1. Fizetés:

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése érkezéskor történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.

Fizetési módok: készpénz, banki átutalás, Szép kártya (MKB, K&H, OTP. EdenRed).
Az idegenforgalmi adót nem lehet Szép kártyával fizetni!

 1. Parkoló használat:

A parkoló kamerával védett. A behajtó és a parkoló területén a mindenkori KRESZ szabályok vannak érvényben. A megengedett sebességhatár 5 km/h.

Apartmanonként, szobánkként egy parkolóhely ingyen biztosított a Vendégek számára.

A kocsibehajtónál a kapu távirányítóval elektromosan nyílik, illetve 2 perc elteltével automatikusan záródik.

A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg a terület tisztasága nem veszélyeztetett.

 

 1. Dohányzás:

A dohányzás és a rendeltetésszerű gáztűzhely használaton kívüli nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS!

Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás! A főbejárat 5m-es körzetében tilos dohányozni!

Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve, gondosan eloltva a szemetesekbe helyezzék.

Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni.

Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

 

 1. Szobák, berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt, székeket stb. a házból kivinni tilos!

A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.

Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.

A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.

A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy klíma, villany lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva, terasz/erkélyajtók és ablakok zárva vannak.

Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a szállásadónál, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles szólni a szállásadónak, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

 1. Étkezés:

A földszinten 1db étkezős, felszerelt konyha található, kizárólag a földszinten tartózkodó vendégek/lakók részére. (1’, 2’-es számú szoba lakói) Itt a főzési lehetőség mellett, sütési lehetőség is biztosított.

Az emeleti szinten 1db közös használatú teakonyha, mikrohullámú sütővel, tányér, pohár, edény-és evőeszköz készlettel, hagyományos (kotyogós) indukciós lapon használható kávéfőzővel, kenyérpirítóval, vízforralóval áll vendégeink rendelkezésére. Az emeleti teakonyhát a 3’, 4’, 6’ –os számú szobák használhatják.
Az  5’ –ös számú apartszoba részére saját használatú mini konyha áll rendelkezésre.

Tilos a földszinti és emeleti konyhák étkészleteinek, kiegészítő-és berendezési tárgyainak szintenkénti átmozgatása (edények, székek, asztalok, stb.)!

A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!

A SZOBÁKBAN / HÁLÓTÉRBEN TÖRTÉNŐ ÉTKEZÉS TILOS!

Kérjük, a szobákban ne étkezzenek! Ezt csak a konyhában, illetve az étkezőkben, egyéb étkezési célra kijelölt helyeken tegyék! Az erkélyeken (loggia), teraszokon történő étkezés megengedett.

 

 1. Takarítás:

A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a szállásadónak, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

1 hétnél (7 nap) hosszabb ideig történő tartózkodás esetén egyszeri ágynemű, törölköző cserét és takarítást biztosítunk.
Egyéb takarítás, takarító – és / vagy tisztító, tisztálkodó szer, felár ellenében kérhető.

Takarítási igényüket a szállásadónál tudják jelezni; Cseh Róbert: +36 30 287 0516

 1. Szemételhelyezés, kezelés:

A háztartási szemét gyűjtése az apartszobában, illetve a konyhában  elhelyezett BIO és SZELEKTÍV HULLADÉK feliratú szemetesekben lehetséges.

A szemetet kérjük, hogy szelektálva gyűjtsék az erre kijelölt edényekben, illetve az udvaron a kapubejárat mellett található és felcímkézett tárolókban. Ennek megfelelően külön gyűjtendő a szelektív hulladék, bio hulladék, kommunális hulladék, üveghulladék. Részletes tájékoztatást a szelektív gyűjtésről a gyűjtőedényeknél talál. Az eldobható pelenkák kezelése külön szükséges, erre a célra fenntartott kommunális hulladékgyűjtőben, légmentesen becsomagolva.

Kérjük, legyen igényes környezetére és Önmagára is! A szemetet ne hagyják a folyósokon, ajtók mögött, közösségi tereken. Azt minden esetben helyezzék az udvari hulladékgyűjtőkbe! A gyorsan romló élelmiszerek is (ételmaradék, rothadó gyümölcsök, tejtermékek, húsok, stb.) mielőbb kerüljenek ki az udvari hulladékgyűjtőbe!

 1. Tűzvédelem, tűzrakás-bográcsozás, flekkenezés:

A tűzvédelmi szabályzatot minden Vendég köteles betartani. A menekülési útvonal a bejárati ajtók irányába történhet.

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve a szállásadóval előre egyeztetett módon lehet.

A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására, a parázs, hamu leöntésére, és az igénybe vett terület takarítását is végezzék el. Ha ezen kérésünket elmulasztják, végtakarítási és szemétkezelési (szelektálási) díjat számítunk fel, melynek összege: 10.000Ft/alkalom + 5.000Ft/takarítási díj/óra

 

 1. Szolgáltatások:

A Vendégek részére a parkoló ingyenes. A parkoló előzetes egyeztetéssel vehető igénybe.
Tilos az udvaron más járművek mozgását, ki-bejutását akadályozni. A kapu előtt úgy lehet csak parkolni, ha a leparkolt autó vezetője szükség szerint elérhető és megkérhető az elállásra az útból.

A wifi használat ingyenes melynek jelszava: „vendeghaz”, egyéb esetben a szállásadótól elkérhető.
A kertben található attrakciók, játékok ingyen használhatók, de csak saját felelősségre.

Minden emeleti szoba rendelkezik legalább 1 klímával, amely a szállásadónál igényelhető. Aktuális díjszabásról a szállásadótól kérhető tájékoztatás.

Háziállat, egyéb kisállat, hal, hüllő, kétéltű, stb. behozatalára nincsen lehetőség.

 

 1. Egyéb:
  • A szobában felejtett személyes tárgyakat 2 hónapig áll módunkban megőrizni, amennyiben jelzik felénk. Postázást nem vállalunk. Ez esetben a szálláshelyen lehet személyesen, vagy megbízott / erre felhatalmazott személy által átvenni. Az egyéb felmerülő plusz költségeket a személyes tárgy tulajdonosa vagy megbízottja fizeti.
  • A szálláshelyen tartózkodó többi Vendégeinek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az apartmanokban és a szobákban 22.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy hangosan zenét hallgatni.
  • A 22:00 óra utáni kültéri tevékenységet is csak és kizárólag úgy szabad folytatni, ha más lakókat, szomszédokat, stb. tevékenységükkel nem zavarják.

Hétköznap: 20:00 –  7:00 között,
Szombaton: 20:00 – 09:00 között
Május 1-szeptember 30:  13:00 – 16:00 között zajkorlátozás van érvényben.

 • A szállásadó minden esetben jelzi a szállásra érkező vendégei részére a 11.2 és 11.3 pontban leírtakat, és szükség esetén betartatja azokat. A vendég köteles tudomásul venni és betartani a szállásadó kérései. Továbbá a szállásadó jogosult a megfelelő hatóság részére bejelentést tenni, vagy jelezni a fennálló zavaró tevékenységet, zajterhelést, stb. Az ebből keletkező eljárásokért, szabálysértési bírságokért, stb. A szállásadó semminemű felelősséget nem vállal. Minden esetben az eljárás alá vont vendéget (okozót) terheli a teljes körű felelősség.
 • Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).
 • A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja. Ez esetben a szállásdíjat a foglalásnak megfelelően az erre vonatkozó időszakra is meg kell fizetni.
 • Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül tönkre megy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjetek azt a Személyzetnek jelezni.

12. Csendes időszak:

Vendégeink elsősorban pihenni érkeznek hozzánk, ezért fokozottan figyelünk a nyugalom fenntartására. Kérünk minden Vendéget, hogy 22.00 óra és 8.00 óra között ne zavarják más pihenését. 22.00 óra után zárva van minden külső és belső helységeük, ott csak előzetes megbeszéléssel tartózkodhatnak a Vendégek.

A Házirend nem ismerése nem jelenti annak megszeghetőségét!

Legyen igényes környezetére!

Ügyeljen a rendre a tisztaságra és óvja a Season vendégház állagát, hogy a szálláshely mások számára is élvezhető és minőségi maradhasson!

 

Amennyiben elégedettek a szállás szolgáltatásaival, kérjük írjanak véleményt online felületeinken. Ugyanakkor bármilyen panaszt is figyelembe veszünk, és megoldunk,
munkaidő beosztásunk ideje alatt: 08.00-től 20.00-ig.

 

Kellemes időtöltést és jó pihenést kívánunk!

   Cseh Róbert
szállásadó (tulajdonos)

 

Szükség esetén értesítendő (0-24):

Cseh Róbert:  +36 30 287 0516
Cseh Márton: +36 30 342 7080Segélyhívószámok
Mentők 104
Tűzoltóság 105
Rendőrség 107
Segélyhívó 112
Autóklub segélyhívó 188

 

Szálláshely adatai:

Megnevezés: Season Vendégház
Címe: 
8360 Keszthely, Goldmark Károly u.6.
Üzemeltető: Cseh Róbert
Mobil (1): +36 30 287 0516
Mobil (2): +36 30 342 7080
Email: info@seasonhaz.hu
Web: seasonhaz.hu
NTAK reg.szám: MA22038215
Szálláshely minősítése: 3 csillagos
Nyilvántartási szám: 261
Bankszámlaszám:
Cseh Róbert – CIB Bank- 10700127-66516334-51100005
IBAN: HU75-1070-0127-6651-6334-5110-0005
Swift kód/ Swiftcode: CIBHHUHBXXX

 

Kelt: Keszthely, 2023.január 1.

 

Online házirend: seasonhaz.hu/hazirend